Link'i e-posta ile paylaş
Gerekli tüm alanlar doldurulmadı
e-posta gönder
contact bubble
Bireysel çözümler

Bizimle birlikte bireysel bir çözüm mü geliştirmek ve gerçekleştirmek istiyorsunuz?

 Birlikte çalışalım. »

 

Başarı Hikayesi: Bayer F3 Projesi

Geleceğin kimya tesisleri için valf adaları ve uzaktan I/O sistemleri ile otomasyon

Proje kapsamında, 25 partnerin oluşturduğu bir konsorsiyum kimya endüstrisi için standardize ve modüler üretim sistemleri oluşturmak üzere bir araya geldi. Avrupa Topluluğu projeye 18 milyon Euro destek verdi. Proje için oluşturulan konsorsiyumda Bayer, BASF, Evonik gibi endüstri devlerinin yanı sıra Dortmund Teknik Üniversitesi ve RWTH Aachen Universitesi gibi araştırma enstitüleri de bulunmakta idi.

Projenin amacı kimyasal endüstriler ve ilaç endüstrileri için daha hızlı, daha esnek ve daha verimli üretim metodları geliştirmekti. Bunu başarabilmek için esnek fakat verimsiz olan partili üretim (batch production) ile  maliyet avantajlarınına sahip devamlı üretimi  (continius production) kombine etmek gerekiyordu. Bu soruna bulunan çözüm; küçük ve orta boyutta üretim sistemlerini standardize konteynerlerde toplamak oldu. Projeye dahil firmalar yüksek modüleriteye sahip “tak ve üret” (Plug and Produce) tipi sistemleri kolayca taşınabilir konteyner sistemleri ile birleştirdiler.

Burkert, Bayer ile işbirliği içinde, proseslerin bu amaca yönelik valf adaları ve uzaktan I/O sistemleri kullarak  bir otomasyon konsepti geliştirdi. Farklı tiplerde konteyner modülleri için ATEX sertifikasına sahip özel kontrol panolarının tasarımı ve üretimi yapıldı.

İlaç etken maddelerinin (API) üretimi için güvenilir ölçüm ve kontrol teknolojisiİlaç etken maddelerinin (API) üretimi için güvenilir ölçüm ve kontrol teknolojisi

Kaliteli ilaçların güvenli ve zamanında sağlanması zorlu bir görevdir. Bunun için ilaç etken maddelerinin (Active Pharmaceutical Ingredients, kısaca API) mevcut olması esastır. Her zamankinden daha sıkı kontrollere tabi olarak en yüksek kalite standartlarına ve dokümantasyon yükümlülüklerine göre üretilirler. Aynı zamanda, kaynakların asgari düzeyde kullanılmasıyla ekonomik verimlilik için yüksek üretkenlik gereklidir. Bürkert’in akıllı ölçüm ve kontrol teknolojisi, proseslerin otomatikleştirilmesine ve optimize edilmesine yardımcı olur. Güvenilir proseslerden, azaltılmış CO2 emisyonlarından ve sonuç olarak yüksek ürün kalitesi garantisinden faydalanırsınız. 

Karşılaştırma listem