Link'i e-posta ile paylaş
Gerekli tüm alanlar doldurulmadı
e-posta gönder

8681 modeli kontrol başlığı için yeni iletişim arayüzleri

Giderek daha büyük miktarlarda verinin üst düzey kumanda sistemine aktarılması ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, doğru kontrol başını seçerken uygun iletişim arayüzü de önemli bir kriterdir. AS-i & DeviceNet'e ek olarak 8681 modeli kontrol başlığımız artık IO-Link ve büS / CANopen varyantı olarak da mevcuttur. Avantajlarınız hakkında daha fazla bilgi edinin.

IO-Link veya Bürkert sistem veriyollu / CANopen arayüzlü 8681 modeli kontrol başı

Üretim proseslerinin giderek daha fazla sayısallaşması nedeniyle, proses vanaları ve programlanabilir mantık denetleyicisi (PLC) arasındaki sayısal veri alışverişi gereksinimleri artmaktadır. Artan miktardaki proses, cihaz ve teşhis verilerinin daha üst düzey kumandaya iletilmesi gerekmektedir.

Bu gereksinimleri karşılamak için, 8681 modeli vana kontrol başlığımızın, AS-i & DeviceNet’i destekleyen modellerinin yanı sıra, artık IO-Link veya Bürkert sistem veriyolu (büS)/CANopen iletişim arayüzüne sahip modelleri de mevcuttur.

Kontrol başlıkları, saha seviyesindeki proses vanaları ile tesis kontrolünde kullanılanlar arasındaki bağlantıyı oluşturur. Dağıtık otomasyon konsepti çerçevesinde, tüm pnömatik kontrol, geri besleme ve teşhis fonksiyonlarını, veriyolu iletişimine kadar üstlenirler.

8681 modeli üniversal kontrol başlığı kullandığınızda avantajlarınız

✓ Hijyenik proses vanalarının çoğu ile uyumludur
✓ Hızlı ve kolay cihaz yapılandırması ve bağlantısı zaman kazandırır
✓ Bütünleşik arıza teşhis fonksiyonları uygun maliyetli bakım aralıkları sağlar
✓ Tesis bakımı ve serviste hızlı cihaz değişimi
✓ Kolay işletime alma ve kablolama

Piyasada bulunan birçok vana türüyle uyumlu

8681 modeli kontrol başlığı üniversal olarak uyarlanabilir ve hijyenik açıdan kritik alanlarda piyasada bulunan, örn. kelebek vanalar, küresel vanaların yanı sıra tek ve çift yuvalı vanalar gibi, çoğu vana tipiyle birlikte kullanılabilir.

Bakım zamanı kolayca planlanır

Programlanabilir teşhis fonksiyonları sayesinde, anahtarlama döngüsü sayısı veya çalışma saatleri için sınır değerler gibi bakım gereksinimleri otomatik proses vanası için özel olarak tanımlanabilir ve kontrol başlığı vasıtasıyla yönetilebilir. Böylece, vanalarınızın bakım aralıkları optimize edilebilir ve sistemin planlanmamış duraklama sürelerinin önüne geçilebilir.

Mevcut endüstriyel ağ ve otomasyon sistemlerine kolayca entegre edilebilir

Yeni arayüzü sayesinde 8681 modeli, tüm yaygın otomasyon ve endüstriyel ağ sistemlerine kolayca entegre edilebilir. Kablolama, standart kablolar ve M12 konektörleri kullanılarak gerçekleştirilir, bu da kontrol başlarının kablolama hatası riski olmadan hızlı ve kolay bir şekilde monte edilebileceği anlamına gelir.

Proses vanaları ile yönetim düzeyi arasındaki veri alışverişini 8681 modeli IO-Link’li kontrol başları ile hemen optimize edin.

Tip 8681

Hijyenik proses valfleri için kontrol başı

Tip 8681
  • Hijyenik proses valflerine üniversal tahrik adaptasyonu
  • 3 anahtarlama noktasına sahip temassız mesafe kayıt birimi (Teach-In fonksiyonu)
  • Renkli yanan durum göstergesi
  • Kapalı muhafazada manuel işletim
  • İletişim arayüzü AS-Interface, DeviceNet (opsiyon)

Bürkert sistem veriyolu varyantı olarak da mevcut

8681 kontrol başlığı, IO-Link ve AS arayüzleri ve DeviceNet’in yanı sıra büS iletişim arayüzüyle de mevcuttur. Bu arayüz, kontrol başlıklarının birbirleriyle olduğu gibi büS uyumlu diğer tüm cihazlarla iletişim kurmasını olanaklı kılar. Bu sayede, sistemlerinizin planlaması ve bakımı kolayca yapılabilir.  

ME43 ağ geçidi sayesinde endüstriyel Ethernet ağlarına entegrasyon mümkündür

Endüstri 4.0 boyunca endüstriyel Ethernet de giderek daha popüler hale gelmektedir. büS/CANopen ile ağ geçidini birleştirerek ME43 modeli endüstriyel Ethernet iletişiminin avantajlarını, entegre endüstriyel Ethernet arayüzü olmayan cihazlar için de kullanılabilir hale getirir. Bu şekilde, proses vanaları otomasyon sisteminize kolay ve ekonomik bir şekilde entegre edilebilir.

Endüstri 4.0 için hazır mısınız? büS/CANopen ile 8681 modelimizin bağlantı olanakları hakkında daha fazla bilgi edinin.

Karşılaştırma listem